7 Mayıs 2015 Perşembe

1995 te milli demokrasi kitabını yazdım bu zamanda kimse demokrasi kelimesini ağzına alamazdı.
şimdi sonsuz gizemin donu tezimi yazdım kimse söylemeye cesaret edemez. ruhunu anlayamaz. ancak 40- 50 yıl  sonra ruhunu anlar. evliyanın biri evren yok demiş. cehennem yok dese idi linç edilirdi.
*****
 İslam alemlerinden herhalde gazali  her şey tanrıya dayanır çıkmazından kurtulmak için sınırlı hürriyet tezini oluşturdu.  hür alanda özgür iradenin türlü fenomenler oluşturma hürriyetine sahipti. yani özgür  alanda oluşan fenomenler tanrıya dayanmaz, insan iradesine dayanır. bu formül her şey itikadına ters düşer, çürütür, hiç yapar.***
  martin luter  ilkel, adi, basit, vahşi gibi kötü  fenomenler tanrıya dayanmaz, şeytana dayanır tezini ortaya attı. neden-  kutsal  adamlar kutsal kağıtlarla, kutsal araç ve gereçlerle  nemalar kazanıyordu. bu sebepten.  belkide münezzeh itikadını savunduğu  için, belkide  tanrıyı savunmak için, belkide ilkel  çağdaki  kötü nitelikli vahşi tanrılara inandığı için. luter her şey tanrıya dayanır itikadına ters düştü, anlamsız yaptı                                                                               zindana atıldı. Ortodoks ve Katolik mezhebi oluştu. ayrıca satanistin doğmasına sebep oldu.

Hiç yorum yok: