11 Haziran 2015 Perşembe

kovandan ana arı kaçarsa peşinden  işçi arılar gelir gök yüzünde ana arı çevresinde dönerler bir bulut oluşturur. her arı bir enerji tanesini temsil etsin  devasal sayıda  arı tanesinden oluşan bulut atom çekirdeğidir. her arının merkeze uzaklığı farklıdır. yani yörünge çapları farklı olsa da aynı kabul edelim.  çap uzunluğu  10 üssü eksi 33 c.m. dır. bu uzunluğa A  c.m. diyelim. arıların bir birinden uzaklığı-da A eksi 10 c.m. olsun. atomların çapı 1 c.m. nin  200 milyonda biridir. bu uzunluğa B diyelim atomların bir birinden uzaklığı da  1000 B olsun.  gezegenler arı bulutunu temsil etsin yıldızlarda atomu temsil etsin aradaki uzaklıklar ne kadar büyük değil mi. enerji taneciklerin kilitlenmesinden çekirdek, çekirdek dokuları ve manyetik çekirdek gövdesi ve manyetik kolaları oluşmuştur.   manyetik dokuların ve manyetik kolların kilitlenmesinden atomlar oluşmuştur. demir madeni aynı nitelikteki atomların kilitlenmesinden oluşmuştur. bu formül tüm madenlere emsaldir. farklı nitelikteki atomların kilitlenmesinden türlü nitelikte kompleks varlıklar oluşmuştur. 
 bence evren bir enerji taneciklerinden oluşan  manyetik topun patlamasından oluşmuştur.
 1- ihtimal  enerji taneciklerin arasındaki uzaklık ve çap çok büyüktü.  döne sel ve doğrusal iğmeden topun çapı  ve uzaklık kısaldı, kısaldı merkez kaç kuvvetinden ve dönesel hareketten tanecikler dar açıda fırladı. dik açıda fırlasaydı sonsuzluğa giderdi. 
2- yada  iç basınç oluştu tanecikler sıkıştı, sıkıştı top patladı.
 peki top nasıl oluştu : evrendeki tüm varlıklar  evren genişledikçe tümü enerji taneciklere dönüştü. tanecikler dönesel ve doğrusal ivmeden  evrenin merkezine gitti  top oluştu. eğer her şey kozmik se bu döngü sonsuz ezeli ve ebedidir. detay sonsuz sav.evren kapalı sistemdir. .detay evrenin oluşumu tezimde.

Hiç yorum yok: