14 Kasım 2013 Perşembe



Bence büyük patlamada manyetik küre manyetik dalgaya dönüşür.  Manyetik dalgalar dar açıdan x milyar ışın yıllı yol aldık dan sonra at nalı şeklinde yörünge kazanır.  Döne sel ve doğrusal ivmesi olur.  Dik açıdan fırlasaydı sonsuza giderdi. Döne sel hareketten ve küresel  bünyeden fırlayan hiçbir şey dik açılı olamaz.

 At nalı yörüngeler manyetik enerji olan  ışın nöronlardır.  Nöron dalgaların kilitlenmesinden türlü çaplarda atom çekirdekleri oluşur.

  Nöron dalgalar  çekirdeklere içten ve dıştan kilitlenir. Çekirdek ekseni etrafında hızla döner. Çekirdek manyetik gövdeleri oluşur.

  Manyetik gövdelerin somut gövdelere kilitlenmesinden kompleks varlıklar oluşur.  Manyetik gövdelerin manyetik gövdelere kilitlenmesinden manetik bütünler oluşur. Örneğin güneş sistemi. Manyetik yıldızların kilitlenmesinden manyetik galaksiler, galaksilerin kilitlenmesinden manyetik evren oluşur. Somut galaksi ve evren yoktur. Detay savlarımda.

Varlık hangi iyonlardan oluştuysa,  kazandığı manyetik ve ışın enerjiye kendi niteliğindeki iyonlara dönüştürür, yansıtır, çevreye yansıtır.

Hiç yorum yok: